luni, 1 iulie 2013

Hidratarea vara



           Pe durata sezonului cald , hidratarea corespunzatoare a organismului este esentiala pentru sanatatea noastra.Tocmai de aceea,pe timpul verii este recomandat sa consumam lichide de fiecare data cand simtim ca ni s-au uscat buzele.
          
          Ce ar trebui sa evitam pe timpul verii
Evitati pe cat posibil sa consumati bauturi alcoolice sau cafea.Pentru ca vara avem parte de transpiratie in exces, organismul pierzand o cantitate mare de apa cu saruri.Cat si consumul de grasimi si mancarurile sarate.
        
         Alimente ce te hidrateaza pe caldura
Pe canicula, corpul are nevoie de surse de lichide care sa se asimileze treptat.De aceea, specialistii recomanda apa din fructe si legume , care patrund si hidrateaza organismul treptat.
Fructe :
 -Marul  "Un mar pe zi tine doctorul departe"-spune o veche zicala din batrani
           -Ananasul  contine o substanta cunoscuta sub numele de bromelaina, care ajuta la digestie si detoxifierea organismului.
           
            -Pepenele rosu unul dintre cele mai hidratante fructe ale verii,aceste contine aproximativ 95% apa

Legume:

           -Castravetele ca si pepenele rosu este compus in mare parte din apa (95-96%).Consumati proaspeti , in salate sau supe , castravetii pastreaza pentru mult timp corpul hidratat.
           -Varza cu un continut bogat in vitamine A si C , nu numai ca ajuta la hidratare , dar poate ajuta si la reducerea nivelului colesterolului si este un bun aliat in curele de slabire.
           -Telina
           -Salata verde cu un continut de peste 90% de apa, te ajuta sa te hidratezi in timpul verii, dar are grija de digestia si silueta ta.

Apa cu lamaie o buna optiune pentru a te hidrata in zilele calduroase.Mai adaugam putina miere de albine si menta si obtinem o delicoasa si sanatoasa limonada. Pe langa faptul ca este o sursa importanta de vitamina C , apa cu lamaie ne va energiza rapid si ne va potoli setea pentru o perioada mai lunga de timp decat apa simpla.














     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu